Renovera innergård i Ekerö

Välkommen till GW Asfalt!

I vårt team hittar du några av Ekerös främsta experter inom renovering av innergård. Vi utför alltifrån mindre projekt till större och mer omfattande renoveringar runt om i huvudstadsregionen.

Kontakta oss för att få en gratis offert på arbetet idag!

Renovering av innergårdar i Ekerö

Som boende i en storstad är det lätt att ta vissa saker för givet. Det kan exempelvis handla om att gemene man räknar med att kommunaltrafiken ska gå överallt, var och varannan minut under dygnets alla timmar. Det kan också uttryckas genom att man räknar med att alltid kunna upptäcka nytt. Nya gator, nya restauranger, nya promenadstråk som man aldrig förut satt sin fot på. Ytterligare ett förgivettagande hos storstadsborna gäller stadens innergårdar. De existerar som små oaser bakom i stort sett varenda port i staden. Stora och små, välutnyttjade och underutnyttjade. Många människor reflekterar sällan över dem, men faktum är att gårdarna är väl genomtänkta och fyller viktiga syften i staden. En välplanerad och välrenoverad innergård i Ekerö syftar nämligen till att ge boende den avskärmade och lugna plats som de annars sällan får i stadslivet.

På GW Asfalt ser vi till att leverera just detta. Vi har över 20 års erfarenhet av att planera, bygga och renovera innergårdar i Ekerö!

GW Asfalt

GW Asfalt har levererat markarbeten i huvudstadsregionen under fyra decennier. Sedan tidigt 90-tal har vårt team bidragit till att staden utvidgats och förnyats på olika sätt. Renovering av innergårdar i Ekerö är en viktig del av vår markarbetesverksamhet. Vi besitter expertis inom en rad olika typer av markprojekt. Denna kompetensbredd gör att vi har möjlighet att erbjuda kunder många varierande lösningar av genomgående hög kvalitet.

Renovering av innergårdar i Ekerö med olika syften

Det finns mängder av olika vägar att gå när man beslutar sig för att rusta upp innergården. Beroende på vilka människor som har tillgång till gården så passar olika lösningar naturligtvis olika bra. Är majoriteten av de som bor i huset äldre människor som föredrar lugn och ro, och finns det inga barnfamiljer? Då är det sannolikt en ganska dålig idé att inrätta en liten lekplats på en del av gården. Är det däremot en betydligt yngre medelålder bland de boende ska man kanske tänka annorlunda. Det viktigaste är att som sagt att de som har tillgång till innergården i Ekerö ska trivas med den renovering man klubbar igenom.

Behöver ni inspiration? Kom ihåg att endast fantasin sätter gränser för vad som kan göras. Förutsatt att storleken på den specifika innergården är tillräcklig för att vi ska kunna utföra önskat jobb så säger vi: Bring it on!

Här följer några exempel på vad GW Asfalt har gett Ekerös innergårdar vid renoveringar:

För grillning och möten mellan grannar

Även om renoveringar av innergårdar i Ekerö ofta skiljer sig från varandra när det kommer till upplägg så finns det de vissa komponenter som nästan alltid återkommer. Grillen är sådan komponent. Den tenderar att, på ett effektivt sätt, locka människor från sina lägenheter och ut till innergårdsoasen. Med en fin och rymlig sten- eller trä-yta med tillhörande utemöbler, grill och kanske en gammal hederlig hammock kan man skapa en mötesplats för människor. En plats där nya bekantskaper växer fram mellan grannarna i föreningen. Innergården är till för att människor ska trivas med att vistas där, det ska man aldrig glömma.

För barnen

Barn som växer upp i storstäder har per automatik mer begränsad tillgång till natur än barn som växer upp på landsbygden. Det går inte att komma ifrån, men det går att göra någonting åt. Med hjälp av en barnanpassad renovering av innergården i Ekerö kan man ge barn den yta för lek som de behöver för att utvecklas. Man behöver förstås inte göra hela innergården till en lekplats. Men med små medel, kanske genom några gungor, en fin sandlåda och en gräsplätt, kan man skapa en oas även för de allra minsta!

För aktiviteter

Många människor har tillgång till estetiskt fina innergårdar, men väljer ändå bort att vistas där. En av anledningarna som många nämner är att gården är understimulerade. Det finns ofta för få aktiviteter att ägna sig åt, menar de. Det kan vi på GW Asfalt råda bot på! När vi renoverar innergårdar i Ekerö så händer det att vi får väldigt specifika förfrågningar med huvudsyftet att göra ytan roligare. Det finns exempelvis föreningar som önskat få ett stort schackbräde i marken med tillhörande pjäser. Andra har valt att inrätta en spelplan för boule, vilket också kan vara ett mycket bra att sammankopplade människor på.

För naturen

När allting kommer omkring så är ett av de absolut främsta syftena med innergårdar i storstäder att inge lugn och ro. Och en viktig faktor till att människor ska få lugn och ro är närheten till grönska. Nästan alla renoveringar av innergårdar som GW Asfalt utför i Ekerö innebär någon form av planering. Vi ser till att allt ifrån blomsterlådor och små buskar till träd och andra typer av växtarrangemang smyckar gården. Har boende i just er förening ett stort och delat intresse för odling? Om utrymmet tillåter kan vi se till att avse delar av innergården till odling av grönsaker, kryddor, blommor eller vad ni nu önskar!

Hur tänka kring renovering av innergården i Ekerö?

Det finns naturligtvis innergårdsrenoveringar av väldigt olika omfattning. Vissa är av enklare slag och tar inte särskilt lång tid att genomföra. Andra kräver ett större arbete som också tar ganska lång tid. Att ta beslut om att renovera innergården i Ekerö är en stor sak för de som har tillgång till gården. Det kan handla om att den, under några månader, är helt obrukbar. Och att boende samtidigt tvingas utstå oväsen från arbetet. Dessutom kan det, beroende på omfattning, vara ett kostsamt projekt där hyror eventuellt tvingas höjas. Se därför till att alltid ha majoritetens godkännande och sympati när beslutetet om renoveringen tas. Se till att alla får möjlighet att yttra sina åsikter om vad som ska göras, hur det ska göras och när det ska ske. Det är viktigt att alla boende får en klar bild av visionen och slutmålet med projektet.

Med det sagt vill vi med emfas säga att det aldrig är en dålig idé att renovera en nedgången innergård i Ekerö. Det finns gårdar med enorm potential som inte utnyttjas utspridda över hela staden. Den här typen av upprustningar är inte bara gynnande för kropp och själ för de människor som har tillgång till gården. Det är också en viktig investering i alla bostäder i huset/husen. Med en innergård som är både funktionell, välplanerad och estetiskt tilltalande lockas nya hyres- och bostadsgäster till föreningen betydligt lättare. Och priserna går upp!

Vill du veta mer om vilka olika möjligheter ni har för renoveringen av just er innergård i Ekerö? Vi gör gärna ett kostnadsfritt besök där vi granskar gårdens skick och utformning, och får höra mer om era önskemål. Alla våra kunder får också en kostnadsfri offert som de kan ta beslut utifrån.

Kontakta oss på GW Asfalt på telefonnummer 08-447 31 30 eller via info@gwasfalt.se redan idag!

Läs mer om att renovera innergård Stockholm här